Hakkımızda

Bartın Üniversitesi Sağlıklı Adımlar Kulübü 27.7.2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerince Arş. Gör. Feyza Demir danışmanlığında Bartın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Yönergesi uyarınca kurulmuş olup yönergeye göre faaliyet göstermektedir.

Sağlıklı Adımlar Kulübünün faaliyet alanları aşağıdadır:

• Sağlıklı yaşamı kampüs hayatında uygulanabilir kılmak.
  • Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, stres yönetimi, bağımlılıklarla mücadele, sağlıklı davranış kazanma gibi sağlığı koruyucu ve geliştirici konularda toplantılar, seminerler, konferanslar, stant çalışmaları ve kurslar düzenlemek.
  • Bilimsel projeler hazırlamak ve bu projelerin gerçekleşmesine katkıda bulunmak.
  • Sağlık alanında projeler üretmek amacıyla çeşitli çalıştaylar düzenlemek
  • Ulusal ve uluslararası toplantılar düzenlemek ve temsilci göndermek,
  • Belirli gün ve haftalara yönelik bilimsel veya sosyal etkinlikler, ziyaretler gerçekleştirmek.
  • Toplumda sağlıklı yaşamın özendirilmesine yönelik sağlık yürüyüşleri düzenlemek.
  • İnsan sağlığının korunması ve geliştirilmesinin yanında çevre ve hayvan sağlığının korunması ve geliştirilmesine yönelik sosyal farkındalık çalışmaları yapmak.
  • Gönüllülük bilinci çerçevesinde huzurevi, çocuk esirgeme kurumu ve hastanelere ziyaretlerde bulunmak.
  • Öğrencilerin sosyalleşmesi için kültür-sanat etkinlikleri düzenlemek.
  • Üniversite öğrencilerinin sağlığını koruma ve geliştirmelerine yönelik eğitim ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla çalışmalar yapmak.
  • Gerektiğinde diğer öğrenci kulüpleriyle iş birliği halinde çalışmalar yapmaktır.